Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje – Rimvydas Laužikas

Neturime

Pranešti el. paštu, kai vėl bus sandėlyje

Kategorija:
Leidimo data: 2014
Komentaras: iliustruota
Knygos būklė: Labai gera
Leidykla: Briedis
Knygos viršelis: Kietas
Knygos puslapių skaičius: 208

Aprašymas

Norėdami svečius iš užsienio supažindinti su savo nacionaline virtuve, dažniausiai juos vaišiname didžkukuliais. Tačiau ar tikrai esame teisūs Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais?

Ši knyga – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, atskleisianti, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus iš tiesų turėtume vadinti nacionaliniais. Autorius, remdamasis istoriniais metraščiais, istorinėmis kulinarinėmis knygomis ir savo archeologiniais tyrimais, išplečia Lietuvos kulinarijos paveldo ribas ir atskleidžia, jog senovės lietuvių virtuvė buvo gausi ne tik bulvinių patiekalų, bet ir įvairių žvėrienos, daržovių, grūdinės kultūros valgių, gardžiausių desertų ir gėrimų. LDK valdovų stalai mažai kuo tesiskyrė nuo įtakingiausių Europos karalių.

Skaitytojai ras ne tik istorinių LDK kulinarijos pasaulio realijų, gastronominių detalių, bet ir 60 autentiškų receptų iš XVII–XVIII a. kulinarijos knygų, kurie yra rekonstruoti ir pritaikyti šiuolaikinei virtuvei.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje – Rimvydas Laužikas”