Permainų knyga – Andrij Caplienko

2.50 

Turime

Kategorija:
Leidimo data: 2018
Knygos būklė: Puiki
Leidykla: Briedis
Knygos viršelis: Kietas
Knygos puslapių skaičius: 240

Aprašymas

Žinomas Ukrainos karo žurnalistas Andrijus Caplijenka (Andrij Caplienko) savo kūrinyje „Permainų knyga“ fiksuoja šokiruojančią, karą išgyvenančios šalies realybę ir kuria pasakojimus apie eilinių ukrainiečių kasdienybę.

Permainų knygą sudaro atskiri pasakojimai ir skirtingos istorijos. Čia veikia išgalvoti herojai, tačiau visus veikėjus ir pasakojimus jungia realus istorinių įvykių fonas – laikotarpis, kuris pakeitė visų ukrainiečių gyvenimą.

Knygoje „Permainų knyga“ aprašomi įvykiai vyksta skirtingu laiku ir apžvelgia visą Ukrainos kelią nuo sąstingio ir nepavykusių užmojų eiti europietiškos valstybės keliu iki kito sąstingio, kai Ukraina liko viena kovoti su užsilikusiais kitos valstybės kariais ir „sukilėliais“ keliuose nemažuose karo židiniuose.

Kūrinyje „Permainų knyga“ atpažinsite 2013 metais prasidėjusį sukilimą prieš prorusišką, korupcijos tinklais apraizgytą valdžią, Maidano revoliuciją, kai ginkluotas konfliktas Kijeve tarp oficialios Ukrainos valdžios ir protestuotojų pasibaigė valstybės perversmu ir Ukrainos Prezidento nuvertimu, taip pat Rusijos kariuomenės įvedimą, Krymo aneksiją ir kovas su uniformas be atpažinimo ženklų dėvinčiais kariais.

Visi įvykiai, kuriuos Lietuvos žmonės puikiai prisimena, „Permainų knygoje“ yra fonas – priežastis ir pasekmė – tam, ką išgyvena pasakojimų herojai. Esminis motyvas, lydintis kiekvieną istoriją – permainos, poreikis keistis arba priverstinis keitimasis, vykstant žiauriems ir viską aukštyn kojom verčiantiems istoriniams įvykiams.

Karas, kurio visus įvykius tenka išgyventi pasakojimų herojams, visuomet užgriūva netikėtai, keičia gyvenimus ir jaukia nusistovėjusią tvarką.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Permainų knyga – Andrij Caplienko”